US PRESENTEM EL BLOC DE LA CLASSE DE RELIGIÓ

US PRESENTEM EL BLOC DE LA CLASSE DE RELIGIÓ

dilluns, 4 de juliol del 2011

EN JACK SPARROW I EN SHREK ENS EXPLIQUEN LA TASCA DE CÀRITAS


Els nens i nenes de quart que fem l'assignatura de Religió vam acabar el curs amb un tema sobre el nou manament que va donar Jesús als seus seguidors: que s'estimin els uns als altres tal com Jesús va estimar. Vam estudiar que hi ha grups de persones cristianes, com Mans Unides i Càritas, que posen en pràctica aquest manament, ajudant a les persones més necessitades.
El divendres 17 de juny vam rebre la visita de la Gemma Bajona i en Josep Vidal, que són l’Assistenta Social i el President de Càritas Parroquial de Berga. Ens van venir a parlar de la tasca de Càritas i, a més a més dels alumnes de quart de Religió, van venir els companys i companyes que fan Alternativa i també tot el grup de tercer. Per tant, al final hi érem tot Cicle Mitjà.

Per explicar-nos què és Càritas i la tasca que fa, la Gemma i en Josep ens van ensenyar un powerpoint molt divertit on els protagonistes de l’explicació eren el capità Jack Sparrow –de la pel·lícula “Piratas del Caribe”- i en Shrek. Vam descobrir que al nostre entorn hi ha moltes persones que sofreixen perquè els manca la feina, la casa, la companyia, la salut... i també ens vam adonar que moltes altres persones les ajuden voluntàriament, dedicant-los temps i donant-los afecte. “Voluntàriament” vol dir que no cobren per fer la feina.

Les persones voluntàries són el tresor més valuós que té Càritas. Algunes atenen els ancians, d’altres fan reforç a nens i nenes de famílies que tenen dificultats, d’altres es fan càrrec de repartir aliments a les famílies més necessitades de Berga –que cada dia són més-, d’altres fan cursets i orienten a joves perquè puguin trobar feina, etc.

També ens van ensenyar que tothom pot fer alguna cosa per ajudar a les persones que sofreixen i que nosaltres, els nens i les nenes, podem fer molt, encara que som molt joves. Per exemple, podem jugar amb els companys i companyes que no tenen amics, acollir els nens i nenes que vénen de d’altres països més pobres, donar un cop de mà a qui li costa aprendre, etc. D’aquesta manera, tots podem col·laborar perquè el món sigui millor, començant pel lloc on ens trobem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada